Nyheter

Telia avvecklar ISDN-Duo

Telia har i dagarna skickat ut information angående avvecklingen av ISDN-Duo. I och med detta så måste kunder som använder sig av ISDN-Duo se över sin linjeanslutning till sitt telefonsystem. Definitiv stängning av tjänsten är planerad till december 2014. ÖreTel erbjuder alternativa linjeanslutningar till ert befintliga system eller helt nya lösningar.

Kontakta ÖreTel redan idag på foretag@oretel.se eller 040-6270000 för mer information angående förändringen.
 Microsoft support för Windows produkter har upphört!

Från och med den 8 april 2014 blir Windows XP osäkert.

Om du har Windows XP så kanske du redan har fått ett meddelande från Windows att supporten för XP slutar den 8:e april 2014. Efter den 8:e april 2014 går det inte längre att få teknisk support för Windows XP. Det går till exempel inte längre att få automatiska uppdateringar som skyddar datorn.

Om du fortsätter att använda Windows XP efter sista supportdatum kan datorn vara sårbar för säkerhetsrisker och virus. Och eftersom allt fler program- och maskinvarutillverkare fortsätter att optimera sina produkter för senare versioner av Windows kan du räkna med att allt färre program och enheter kommer att fungera med Windows XP.

Den allmänna supporten för Windows Server 2003 har avslutats och istället omvandlats till en något sämre så kallad "utökad support". För att fortsätta ta emot icke säkerhetsrelaterade buggfixar måste kunderna då registrera sig för Extended Hotfix Support (EHS), och endast kunder som har Premier Support eller Software Assurance är berättigade till detta.

Den allmänna supporten är alltså numer avslutad för dessa produkter: Microsoft Windows XP, Office 2003,  Windows Server 2003, Windows Server 2003R2 samt Small Business Server 2003

Länk till Microsoft support Life Cycle: http://support.microsoft.com/lifecycle/?c2=1163

Öretel hjälper er som kund att gå igenom er befintliga maskinpark samt komma med förslag på åtgärder. Kontakta säljavdelningen på 040-6270000